Mercimek

Kırmızı Mercimek, baklagiller familyasından kabuklu mahsullerin kurutulmuş tohumlarıdır. Mercimek, besin değeri yüksek, tat açısından zengin bir baklagil olarak Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan için vazgeçilmez bir besin maddesidir. Kıvamlı, yerel bir tadı ve kaygan bir dokusu olan mercimekleri ıslatmaya gerek yoktur; kısa pişirme süresi yeterlidir. Mercimek, çorbalarda, haşlamalarda, börek ve kek yapımında, salatalarda, makarna soslarında, atıştırmalıklarda, ve vejeteryan yemeklerinde tat vermesi için kullanılır. Güney Asya'da, kırık kırmızı mercimek baharat yapımında değerlendirilmektedir.. Mercimekten yapılan un, tahıl unu ile karıştırılarak ekmek, kek, bebek maması yapımında kullanılmaktadır. Mercimek içerdiği zengin protein açısından çoğunlukla et yemeklerinin yanında ikamesinde veya içinde tüketilmektedir.

  • Yüksek besin değeri
  • Vazgeçilmez tat
  • Zengin protein

Sağlıklı Beslenme

Baklagiller, mercimek dahil, sağlığına önem veren ve vermek isteyen kişilerin yemek listesinde artan bir grafikle yer almaya başlamıştır; hastalıklardan korunmak, sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyen kişilerin tüketmeyi seçtiği ürünler olarak belirmektedir. Yağ oranı düşük, protein oranı yüksek olan baklagiller çözünebilen ve çözünemeyen lifli bir yapı içermektedir. Ayrıca karbonhidrat, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir.

Download the Brochure
icon-attachment
Our Locations

Sorularınız mı var?

Lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Hemen Arayın +90 (324) 241 1111

Diğer Ürünlerimiz

Diğer ürünlerimiz de ilginizi çekebilir.

Barbunya

Bedensel ve zihinsel yorgunluğa birebir.

icon-benefit

Bulgur

Dünyadaki en önemli besin kaynaklarından biri

icon-benefit
Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür.