Nohut

Nohut aslen bezelye familyasından Cicer arietinum'un (Fabaceae veya leguminosae) yıllık bitkisinin tohumudur. Yüksek besin değeri sebebiyle oldukça yaygın üretimi söz konusudur. Nohut, taze sebzeler gibi çiğ, kavrulmuş, kızartılmış, fırınlanmış veya haşlanmış olarak, atıştırmalıklarda, tatlılarda, çeşnilerde kullanılmaktadır. Buğday unu ile karıştırılarak da kullanılabilen nohut unu, özellikle çorba, ekmek ve et yemeklerinde kullanılmaktadır.

  • Çeşitli kullanım
  • B6 ve C vitamini kaynağı

Sağlıklı Beslenme

Nohut, şeker hastalarınca ve yüksek kolestrolü olan kişilerce özellikle tüketilmesi gereken bir besin maddesidir. Nohut %13 oranında protein, % 40 - % 55 oranında karbonhidrat, % 4 % 10 oranında yağ içermektedir. Nohut çeşitlerine göre değişen asidik yağ oranı yaklaşık % 50 oleik ve % 40 linoleic yağ olarak belirmektedir. Nohut ayrıca çinko, vitamin B6 ve C vitamini yönünden zengindir.

Download the Brochure
icon-attachment
Our Locations

Sorularınız mı var?

Lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Hemen Arayın +90 (324) 241 1111

Diğer Ürünlerimiz

Diğer ürünlerimiz de ilginizi çekebilir.

Barbunya

Bedensel ve zihinsel yorgunluğa birebir.

icon-benefit

Bulgur

Dünyadaki en önemli besin kaynaklarından biri

icon-benefit
Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür.